Onlinerapportering

fisketavlingar.nu tillhandahåller onlinerapporteringar för tävlingar.  En grundläggande förutsättning för att detta ska fungera är att alla deltagare och deltagande lag är registrerade på siten.
Viktigt att förstå är alltså att DET INTE GÅR ATT KÖRA ONLINERAPPORTERING utan att se till att alla deltagare registrerat sig och anmält sig till tävlingen

När tävlingen öppnar så kan man direkt rapportera sin fångst via sin mobilitelefon.

 Nedan beskriver vi lite mer detaljer om hur det faktiskt fungerar.

Processen

Inga resultat räknas förrän du som tävlingsadmin granskat dem. Tack vare en mycket enkel och snabb process är det väldigt enkelt att granska även om ni har ett "lågt" minimimått på era fiskar.  Vi har tex granskat 400 rapporter på ett dygn utan problem. Något som inte skulle vara möjligt med en manuell process.

 Själva flödet visar vi nedan. 

 

granskning resultat

Granskningsprocess onlinerapporter

Rapportering

Vem vill börja med att kladda på telefonen när man precis har hanterat en bråkig gädda? Vi har en trimmad process för själva rapporteringen där varje teammedlem kan rapportera för vem som helst i teamet.  Tävlar man individuellt kan man rapportera åt vilken deltagare som helst (på samma startplats).

Vi har också optimerat hanteringen av bilderna. De förminskas innan de skickas så att överföringen går snabb och smärtfritt. 

Rapportering av deltagare

Steg 1

Välj "Live->Rapportera"

 rapport1

Steg 2 Fyll i Formuläret

Minst en bild (mätbild), max 2 bilder (mätbild + poseringsbild)

rapport2rapport3 

Steg 3 - Klar

Du som rapporterar kan direkt se samma informaion som den som ska granska rapporten. När den sedan är granskad får du ett mail till den emailadress som din användare har.

rapport4

Rapportering av admin

Naturligtvis kan någon få problem med sin telefon och ha svårt att rapportera av någon anledning.  Vi har en "bakväg" där vi som admin enkelt kan rapportera åt teamet.

I samband med skepparmötet så ber man deltagarna att omedelbart höra av sig till tävlingsledningen för instruktioner ifall de har problem med att rapportera.  Och den instruktion man ger dem är att mms:a bilder med nödvändig info till tex tävlingsledaren. Då kan tävlingsledaren enkelt granska och lägga in resultatet med eller utan bilder i systemet.

Viktigt!

Vi avråder från att tala om denna väg att rapportera då det alltid finns människor som rapporterar på båda sätten. 

 

Granska Resultat

Steg 1 - Välj "Granska Resultat"

g

Steg 2 - Välj rapport som du vill granska

g0

Steg 3 - Granska uppgifter, bilder och position 

 g1

g2

Steg 4 - Klicka på gröna knappen ovan

Resultatlistan uppdateras och ett mail skickas till den som rapporterade.

g3

Nu är resultatlistorna uppdaterade!

Resultatpresentation

En av de viktigaste aspekterna med en fungerande onlinerapportering är att man kan ha sin prisutdelning direkt efter att tävlingen är slut. Ingen väntan på granskning. 

Vi har två olika resultatlistor

  1. Den officiella
    Här visar vi inte de resultat som markerats som "OK-EJ PUBLICERAT". DVs vi kan "mörka" resultatet i slutet av tävlingen för att prisutdelningen ska bli spännande.
  2. Den Inofficiella ställningen
    Här räknar vi med alla godkända resultat. Något som bara tävlingsadmin kan se. Dvs det är den här som gör att ni kan ha prisutdelningen direkt efter målgång

Så vad presenterar vi?

Sammanlagd längd

Utifrån tävlingens inställningar beräknar vi sammanlagd längd. I det här fallet 10 fiskar, minimimått 70 cm:

res1

Sammanräknat längd

Vi sorterar även resultat som är lika. Först på längsta fisk och i slutänden på rapporttid ifall man inte kan avgöra utifrån längsta fisk.

Längsta Fisk

 res2

Längsta fisk 

Om man ar två fiskar med samma längd rekommenderar vi att man väljer den som är fångad först. Det kan man se i alla fångstrapporter.

Flest Rapporterade Fångster

 res3

Flest rapporterade godkända fångster 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies på fisketavling.nu för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. För att kunna använda all vår funktionalitet behöver du acceptera cookies.
Ok